#AthinaioiMesa | το ADAF υποστηρίζει Project210

30/03/2020
#AthinaioiMesa | το ADAF υποστηρίζει Project210

To Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδος, Athens Digital Arts Festival (ADAF),  με την φετινή του θεματική TechnoTribalism, δηλώνει πως είμαστε η πρώτη γενιά  ανθρώπων ενός κόσμου, ο οποίος οδεύει στην υπεραξίωση των δεδομένων. Πιο επίκαιρο από ποτέ, την εποχή του Κορωνοϊού, όπου  κάθε βιομετρικό και επιστημονικό δεδομένο είναι ζωτικής σημασίας, αλλά και κάθε ψηφιακό αποτύπωμα ταΐζει την ψυχαγωγική δίψα της καραντίνας, το ADAF συνεργάζεται με την ψηφιακή πλατφόρμα Project210 για το #AthinaioiMesa, προάγοντας πως στην ψηφιακή εποχή των δεδομένων, η συλλογικότητα έχει τον πρώτο ρόλο.

Όποιος και αν είσαι, είσαι μέσα.

Μέσα στο σπίτι και μέσα στο project.

#AthinaioiMesa – Το πρώτο συλλογικό project από τα σπίτια μας.

 Τώρα, στη νέα πραγματικότητα του COVID19, το Project210, σε καλεί να γίνεις contributor σε ένα κανάλι με θέμα “τι κάνουμε μέσα στο σπίτι μας”, και σκοπό να μας εμψυχώσει και  ψυχαγωγήσει όλους, είτε συμμετέχοντες είτε θεατές. Σας καλούμε να στείλετε τα DIY video σας, 1-2’, σε 16:9 ή 9:16 στο project210athens@gmail.com ή να τα ανεβάσετε στα social media, κάνοντας mention @project210 και #AthinaioiΜesa. Τα καλύτερα video θα συμπεριληφθούν στη ψηφιακή βιβλιοθήκη στο YouTube. Την επιλογή θα πραγματοποιήσει η επιμελητική ομάδα του Athens Digital Arts Festival, σε μια μοναδική συνεργασία με το Project210.

Το μόνο που χρειάζεται είναι διάθεση και ένα κινητό.

 Ας ανακαλύψουμε μαζί τις δημιουργικές στιγμές της καραντίνας, που περνά ο κάθε ένας από εμάς, αλλά και την όψη της πόλης  μέσα από το παράθυρό μας. Είμαστε όλοι οικιακοί ψηφιακοί καλλιτέχνες.

Στόχος η καταγραφή και ανάδειξη, από τα κανάλια της πλατφόρμας του Project210, της καθημερινότητας από τα μάτια του κάθε contributor, όπως αυτή ορίζεται μέσα στους τοίχους των σπιτιών μας.

 Οι Αθηναίοι συνεχίζουν να δίνουν τον παλμό της πόλης, αυτήν τη φορά από τα σπίτια τους κάτω από την ανάγκη του #MenoumeSpiti. 

Το Project210 είναι μια οπτικοακουστική πλατφόρμα καταγραφής της Αθήνας, που φτιάχτηκε για να καταγράψει τον παλμό της πόλης μέσα από τα μάτια δημιουργών και πολιτών, αναδεικνύοντας έτσι πρόσωπα και δημιουργικές δράσεις. Αποτελεί μια προσπάθεια να δούμε την πόλη και τους ανθρώπους της, μέσα από ένα νέο πρίσμα, και να ανακαλύψουμε πόσα κοινά στοιχεία μοιράζονται μέσα στην διαφορετικότητα τους. Πιστεύουμε πως δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να γνωρίσεις μια πόλη, από την απλότητα και τη φυσικότητα της οπτικοακουστικής καταγραφής. Οτιδήποτε συμβαίνει στην πόλη μπορεί να αποτελέσει ιδέα για ένα ακόμη Project.

Δες περισσότερα στο www.project210.gr/

Το Athens Digital Arts Festival (ADAF), το Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας είναι ένα ετήσιο event που πραγματοποιείται από το 2005, ενισχύοντας την επαφή και την εξοικείωση του κοινού με τα νέα μέσα και τον σύγχρονο πολιτισμό στους τομείς της τέχνης, της τεχνολογίας, της επιστήμης και της εκπαίδευσης. Το ADAF είναι το μακροβιότερο Φεστιβάλ αφιερωμένο στην ψηφιακή κουλτούρα στην Ελλάδα, και έχει καταφέρει με την δράση του, να φέρει σε επαφή την παγκόσμια κοινότητα καλλιτεχνών με το ευρύ κοινό. Μέσα από το πολυδιάστατο πρόγραμμα  του φεστιβάλ αλλά και τις παράλληλες δράσεις του καθ’ όλη την διάρκεια του έτους, στοχεύει στην συνεχή εκπαίδευση, την ενεργή συμμετοχή και την ανάπτυξη του κοινού. Ενεργοποιεί και προωθεί κάθε πλευρά της ψηφιακής δημιουργίας φιλοξενώντας καλλιτέχνες και δημιουργικές κοινότητες της Ελλάδας και του εξωτερικού, προσφέροντας μέχρι σήμερα, σε περισσότερους από 4.800 καλλιτέχνες τη δυνατότητα να παρουσιάσουν το έργο τους, και να προάγουν το ταλέντο τους διεθνώς. Φέτος για την 16η διοργάνωση του, δέχεται ακόμα συμμετοχές πάνω στην θεματική Technotribalism έως και τις 20/4/20. Για online συμμετοχές μπορείτε να μπείτε εδώ

Για περισσότερες πληροφορίες www.adaf.gr

Για να κατεβάσετε το δελτίο τύπου μπείτε εδώ

Είμαστε μέσα, ανήκουμε στην γενιά του TechnoTribalism, γινόμαστε μέρος του Project210 #AthinaioiMesa