Φεστιβάλ

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας, Athens Digital Arts Festival (ADAF)  αποτελεί μια γιορτή του ψηφιακού πολιτισμού, μια ετήσια συνάντηση που φέρνει σε επαφή μια παγκόσμια κοινότητα καλλιτεχνών και κοινού. Στόχος του Athens Digital Arts Festival είναι να ενθαρρύνει, να ενεργοποιήσει και να προωθήσει όλες τις όψεις της ψηφιακής δημιουργίας φιλοξενώντας καλλιτέχνες και κοινότητες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Με το πολυεπίπεδο πρόγραμμά του το Athens Digital Arts Festival παρουσιάζει μια ευρεία γκάμα Εκθέσεων, Προβολών, Live Performances, Workshops και Διεθνών Αφιερωμάτων που παρουσιάζουν έργα τέχνης τα οποία φέρουν τα χαρακτηριστικά του ψηφιακού μέσου και στοχάζονται πάνω στη γλώσσα και την αισθητική του.

Το Athens Video Art Festival ιδρύθηκε το 2005 με την πρόθεση να προσφέρει μια πλατφόρμα για video art, installations και live performances. Μέσα στη δεκαετή της πορεία, η διοργάνωση σταδιακά εξελίχθηκε ενσωματώνοντας περισσότερες μορφές έκφρασης, όπως web art, interactive installations, animation, digital image, performances, applications και workshops, παρουσιάζοντας δημιουργικές πτυχές του σύγχρονου ψηφιακού πολιτισμού. Το 2012 προστέθηκε ο υπότιτλος «Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών και Νέων Μέσων» με στόχο να επικοινωνηθεί το ευρύ φάσμα των δράσεών της. Τον Ιανουάριο 2015, το φεστιβάλ μετονομάστηκε σε Athens Digital Arts Festival.

Team

Ηλίας Χατζηχριστοδούλου

Founder and Director

Έλλη Άννα Περιστεράκη

Head Curator

Ειρήνη Ολυμπίου

Video Art Curator

Μιχαέλα Κόλλια

Communication Manager

Νίκος Χατζηχριστοδούλου

Finance Manager

Κλέλια Θερμού

Exhibition Architect

Κωνσταντίνος Σαμαράς

Graphic Designer

Εργίνα Αγγέλη

Digital Communication Intern

Φίλιππος Φερεντίνος

Photography Intern

Ελίζαμπετ Λιαράκου Φίσερ

Communication Intern

Multitrab Productions

Η Multitrab Productions είναι αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία με έδρα την Αθήνα. Η εταιρεία έχει ως στόχο την προώθηση του έργου Ελλήνων και διεθνών καλλιτεχνών, καθώς και τη διοργάνωση δράσεων σχετικά με τις ψηφιακές τέχνες και τον σύγχρονο πολιτισμό.

Η προώθηση των ψηφιακών τεχνών τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο συνεισφέρει στην υποστήριξη νέων καλλιτεχνών και στη δημιουργία δικτύων συνεργασίας. Το Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας, Athens Digital Arts Festival, είναι το κύριο πεδίο δράσης της, το οποίο πλαισιώνεται από μια σειρά παράλληλων δράσεων καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους με σκοπό να ενισχύσει την επαφή και την εξοικείωση του κοινού με τα νέα μέσα και την ψηφιακή κουλτούρα.

Η Multitrab Productions είναι μια πιστοποιημένη εταιρεία για την παραγωγή, οργάνωση, προώθηση και αξιολόγηση σεμιναρίων, ομιλιών, συνεδρίων, εργαστηρίων και φεστιβάλ.

Διαβάστε τις ανακοινώσεις μας.