ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Το Athens Digital Arts Festival (ADAF) είναι ένα ετήσιο διεθνές Φεστιβάλ αφιερωμένο στην εξερεύνηση μεταξύ της σχέσης της τέχνης, της επιστήμης και της τεχνολογίας, που αναδεικνύει σύγχρονες ψηφιακές μορφές τέχνης από την παγκόσμια κοινότητα καλλιτεχνών και επιστημόνων. Το ADAF εκπροσωπεί την Ελλάδα διεθνώς στις ψηφιακές τέχνες από το 2005 και είναι ο πρώτος θεσμός του είδους του που καθιερώθηκε στη χώρα.

Το Φεστιβάλ ιδρύθηκε, αρχικά, ως Athens Video Art Festival και σταδιακά άρχισε να περιλαμβάνει νέες μορφές τέχνης και να διευρύνει διαρκώς το περιεχόμενο του, αντίστοιχα με την παγκόσμια καλλιτεχνική σκηνή και την τεχνολογική εξέλιξη. Το ADAF, την παρούσα στιγμή, φιλοξενεί τις 12 κατηγορίες που ακολουθούν: Video Art, Animation, Web Art, Digital Image, διαδραστικά Installations, Games, VR/AR/XR, Performances, Ομιλίες, Εργαστήρια, ADAF Music και μία ειδική κατηγορία ειδικά αφιερωμένη σε παιδιά και γονείς, το ADAF KIDS. To ADAF εξειδικεύεται στην παραγωγή εκδηλώσεων, οι οποίες αξιοποιούν τις τεχνολογίες αιχμής, συμπεριλαμβανομένων των εφαρμογών επαυξημένης πραγματικότητας, 360° εμπειριών / εμβυθιστικών εμπειριών, 3D Projection Mapping, ολογραμμάτων, φωτεινών εγκαταστάσεων εξωτερικού χώρου και έργων με τεχνητή νοημοσύνη.

Με μία σταθερή προσέλευση χιλιάδων επισκεπτών ετησίως, το ADAF επιδιώκει να φέρει το κοινό του όσο πιο κοντά στη σύγχρονη ψηφιακή κουλτούρα, δημιουργώντας μια μοναδική εμπειρία σε ένα συναρπαστικό περιβάλλον, το οποίο εμπνέει, ενημερώνει και παροτρύνει την αλληλεπίδραση, μέσα από ένα καινοτόμο και πολύπλευρο πρόγραμμα. Το ADAF καλλιεργεί έναν αέναο διάλογο ανάμεσα σε καλλιτέχνες, επιστήμονες, ειδήμονες και το κοινό, με την πρόθεση να στοχαστεί, να επιμεληθεί και να διαμορφώσει τη μελλοντική μας σχέση με την τεχνολογία και την τέχνη. Αντίστοιχα, επιμελείται ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για ενήλικες και παιδιά, το οποίο περιλαμβάνει συναρπαστικά εργαστήρια, ομιλίες και σεμινάρια από ειδικούς. Παράλληλα με την ετήσια διοργάνωση του, το ADAF υποστηρίζει ενεργά κάθε ευκαιρία για γνώση κατά τη διάρκεια της χρονιάς, συμμετέχοντας σε ακαδημαϊκές παρουσιάσεις, συνεργασίες με πανεπιστήμια, ειδικά διαμορφωμένα σεμινάρια και εργαστήρια, εκπαιδευτικές δράσεις και παράλληλες εκθέσεις.

Το ADAF διευρύνοντας το δικτυο του, δημιουργεί έναν παγκόσμιο ιστό όπου η γνώση, οι ιδέες και η τέχνη συνδιαλέγονται, καλλιεργεί γέφυρες επικοινωνίας και ανταλλαγής ιδεών και έργων με άλλα φεστιβάλ και πανεπιστημιακούς και πολιτιστικούς φορείς από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο, ερευνώντας και παρουσιάζοντας τις παγκόσμιες τάσεις στις ψηφιακές τέχνες.

Ξεκινώντας το 2019, σαν αντίδραση στην παγκόσμια πανδημία, μαζί με την ανάγκη του Φεστιβάλ να καταργήσει τους γεωγραφικούς περιορισμούς, το ADAF έγινε ένα υβριδικό Φεστιβαλ διοργανώνοντας και καθιερώνοντας το ADAF ONLINE, μια παγκόσμια online πλατφόρμα.

Το Athens Digital Arts Festival παραδοσιακά λαμβάνει χώρα την περίοδο της άνοιξης στο Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας, ενεργοποιώντας και επαναπροσδιορίζοντας τα σημεία-ορόσημο για την πόλη, εμπλέκοντας τις τοπικές κοινότητες και δημιουργώντας νέα μονοπάτια όπου ο καθένας μπορεί να εξερευνήσει εμπειρίες στην πόλη μέσα από έναν νέο και μοναδικό τρόπο.

Team

Ηλίας Χατζηχριστοδούλου

Founder and Director

Έλλη Άννα Περιστεράκη

Art Director

Χάρης Μαχαίρας

Creative Director

Αλέξης Καραντάνας

Video Art Curator

Χρήστος Δουρής

VR & Games Curator

Μαρία Τριανταφύλλου

Animation Curator

Φάνης Σακελλαρίου

Music Curator

Λυδία Λαμπροπούλου

Production Manager

Μαριάννα Θρουβάλα

Office Administrator

Κατερίνα Π. Τριχιά

Communications Manager

Δημήτρης Γκέλμπουρας

Digital Communication Manager

Νίκος Χατζηχριστοδούλου

Finance Manager

Μαρία Κοντούδη

Production Team

Χριστίνα Παππάς

Communication Consultant

Κλέλια Θερμού

Exhibition Architect

Κωνσταντίνος Σαμαράς

Creative Team

Φίλιππος Φερεντίνος

Audiovisual Director

Λουκία Χριστίνα Φλώρου

Hospitality Manager

Γιάννης Πανταζίδης

Cultural Manager

Μαρία Στεφάνου

Creative Team

Elwira Wojtunik [PL] & Popesz Csaba Láng [HU]

Curators, Founders and Artistic Directors of Patchlab Digital Art Festival

Multitrab Productions

Η Multitrab Productions είναι αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία με έδρα την Αθήνα. Η εταιρεία έχει ως στόχο την προώθηση του έργου Ελλήνων και διεθνών καλλιτεχνών, καθώς και τη διοργάνωση δράσεων σχετικά με τις ψηφιακές τέχνες και τον σύγχρονο πολιτισμό.

Η προώθηση των ψηφιακών τεχνών τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο συνεισφέρει στην υποστήριξη νέων καλλιτεχνών και στη δημιουργία δικτύων συνεργασίας. Το Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας, Athens Digital Arts Festival, είναι το κύριο πεδίο δράσης της, το οποίο πλαισιώνεται από μια σειρά παράλληλων δράσεων καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους με σκοπό να ενισχύσει την επαφή και την εξοικείωση του κοινού με τα νέα μέσα και την ψηφιακή κουλτούρα.

Η Multitrab Productions είναι μια πιστοποιημένη εταιρεία για την παραγωγή, οργάνωση, προώθηση και αξιολόγηση σεμιναρίων, ομιλιών, συνεδρίων, εργαστηρίων και φεστιβάλ.

Διαβάστε τις ανακοινώσεις μας.