ADAF Live | ADAF Kids Live

09/04/2020
ADAF Live | ADAF Kids Live

 

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας, Athens Digital Arts Festival (ADAF), ανταποκρινόμενο στο ύψος των περιστάσεων και σε πλήρη σύγκλιση με το #DigitalSolidarityGR, προσφέρει από το Σάββατο 11 Απριλίου, και για τη διάρκεια της καραντίνας, μία σειρά από live ηλεκτρονικές αναμεταδόσεις εικαστικού ενδιαφέροντος για μικρούς και μεγάλους.

 

Tο παγκόσμιο κοινό θα μπορεί να απολαύσει ζωντανά μοναδικής αισθητικής video art, animation για μικρούς και μεγάλους, βίντεο από τις καλύτερες performance και installation, καθώς και αφιερώματα σε καλλιτέχνες και εικαστικά κινήματα. Επιπλέον, στα 16 χρόνια παρουσίας του, το ADAF έχει φιλοξενήσει πλήθος καλλιτεχνών από Ελλάδα και εξωτερικό, οι οποίοι μιλούν για την σύγχρονη τέχνη, την εμπειρία που έζησαν στο ADAF και που ελπίζουν να ξαναζήσουν το συντομότερο.

Το πρόγραμμα των ενηλίκων θα προβάλλεται κάθε Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο και Κυριακή στις 19:00 και για μία ώρα, ενώ τα Σαββατοκύριακα θα προβάλλεται και πρόγραμμα κατάλληλο για μικρά και μεγάλα παιδιά “ADAF Kids Live” στις 11:00 και για μια ώρα. Τα ειδικά αφιερώματα θα ανακοινώνονται χωριστά στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης του φεστιβάλ και θα προβάλλονται στην απογευματινή ζώνη των ενηλίκων. Η live εκπομπή θα είναι προσβάσιμη στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ, στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης Facebook και Twitch καθώς και στο κανάλι του φεστιβάλ στο Youtube. Ακολουθούν τα link αντιστοίχως:

Facebook facebook.com/ADAFgreece

Twitch twitch.tv/ADAFgreece

Youtube bit.ly/ADAFgreeceYoutube

Website adaf.gr 

Περιεχόμενο, ειδικά επιλεγμένο από την επιμελητική ομάδα του φεστιβάλ, με στόχο τη δημιουργική απασχόληση όλων μας και με απόλυτη πίστη στη συνεισφορά της τέχνης και της δημιουργικότητας στην ανθρώπινη ψυχή, κυρίως αυτές τις δύσκολες ώρες, θα γεμίσει τα σπίτια όλων μας με όμορφες και ενδιαφέρουσες προσλαμβάνουσες, οι οποίες θα μας ταξιδέψουν νοερά μακριά από την καραντίνα. Ξεδιπλώνοντας τα φτερά της φαντασίας μας, μπορούμε να βρούμε μια άλλη ελευθερία, που θα μας βοηθήσει ενεργά να ανταπεξέλθουμε στις δύσκολες απαιτήσεις των καιρών. Δείτε πρώτοι τα video teaser για το ADAF Live και ADAF Kids Live στα link που ακολουθούν. 

ADAF Live https://youtu.be/NgNza1326v8

ADAF Kids Live https://youtu.be/Jngk66F9bxU

Το Athens Digital Arts Festival, για το 2020 επέλεξε την θεματική Technotribalism, δηλώνοντας πως είμαστε η πρώτη γενιά ανθρώπων ενός αλλιώτικου κόσμου, ο οποίος οδεύει στην υπεραξίωση των δεδομένων. Πιο επίκαιρο από ποτέ, την εποχή του Κορονοϊού, όπου κάθε βιομετρικό και επιστημονικό δεδομένο είναι ζωτικής σημασίας, αλλά και κάθε ψηφιακό αποτύπωμα ταΐζει την ψυχαγωγική δίψα της καραντίνας, μέσα από τις ψηφιακές δράσεις μας, προάγουμε τη συλλογικότητα και την ανοικτότητα στον θησαυρό της γνώσης, της τέχνης και της επιστήμης, προτείνοντας τες ως θεμέλια για τον νέο αυτό κόσμο. Με τα ψηφιακά εγχειρήματα ADAF Live και #AthinaioiMesa σε συνεργασία με το Project210, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας προς όλους σας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Υπουργείου Πολιτισμού για την στήριξη της πολιτιστικής δημιουργίας και παροχής ψηφιακού πολιτιστικού περιεχομένου. Σας υποσχόμαστε πως δεν θα κάτσουμε ήσυχοι, δεν θα σταματήσουμε εδώ, αλλά θα σας φέρουμε ακόμη περισσότερα ψηφιακά ενδιαφέροντα στις οθόνες σας, για όσο καιρό δεν μπορούμε να σας έχουμε κοντά μας. Άλλωστε ποιός ειδικότερος, για να προσφέρει ένα ψηφιακό πρόγραμμα αν όχι το Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας;

#ADAFgreece #ADAFLive #ADAFKidsLive #ADAF2020 #AthinaioiMesa #DigitalSolidarityGR  #Greecefromhome #StayHome #StayCreative 

Για περισσότερα νέα μείνετε συντονισμένοι.