Boussias Lighting Awards 2022

30/11/2021
Boussias Lighting Awards 2022

Για ακόμη μια φορά, το Athens Digital Arts Festival (ADAF) απέσπασε 4 βραβεία στην τελετή απονομής Lighting Awards 2022 της Boussia Communications, μια απονομή όπου το design συναντά την τέχνη και την τεχνολογία και όπου βραβεύονται Έλληνες Lighting Designers για την έμπνευση, τη δημιουργικότητα και την καινοτομία τους. 

Τις υποψηφιότητες αξιολόγησε Κριτική Επιτροπή αποτελούμενη από καταξιωμένους Έλληνες αρχιτέκτονες και επαγγελματίες από το χώρο του φωτισμού, ακαδημαϊκούς από τα κορυφαία πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας και ανθρώπους με υψηλή εξειδίκευση.

Συγκεκριμένα, το ADAF κέρδισε δύο GOLD Awards στις κατηγορίες Πολιτισμός και Φωτισμός Εκδηλώσεων. Στην κατηγορία Πολιτισμός βραβεύτηκε για το 16ο Athens Digital Arts Festival “Lets Get Phygital – Light Festival” που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων & τον Οργανισμό Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΟΠΑΝΔΑ) στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Στην κατηγορία Φωτισμός Εκδηλώσεων, βραβεύτηκε με Χρυσό για τα Light Installations στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

SILVER Award απέσπασε το ADAF στην κατηγορία Projection Mapping για το 3D Projection Mapping έργο «200 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση» στην πρόσοψη της Βουλής των Ελλήνων και BRONZE Award στην κατηγορία Public για την Διαδραστική Φωτεινή Επιγραφή I Love Piraeus για τον Δήμο Πειραιά.