Άνθρωπος, AI ή υβρίδιο; Στείλε την πρότασή σου για να συμμετάσχεις στο ADAF 2024: Techno(s)cene

05/01/2024
Άνθρωπος, AI ή υβρίδιο; Στείλε την πρότασή σου για να συμμετάσχεις στο ADAF 2024: Techno(s)cene

Το Athens Digital Arts Festival (ADAF) σας εύχεται καλή χρονιά γεμάτη δημιουργικότητα, έμπνευση και καινοτομία! Το 2024 σηματοδοτεί μια χρονιά ορόσημο για το φεστιβάλ, καθώς την άνοιξη στην Αθήνα και το φθινόπωρο online θα πραγματοποιηθεί η 20ή επετειακή έκδοση του ADAF υπό τον τίτλο Techno(s)cene. Στο πνεύμα της επερχόμενης διοργάνωσης να αγκαλιάσουμε την παγκόσμια καλλιτεχνική κοινότητα και να διασφαλίσουμε ότι κάθε δημιουργός — άνθρωπος, AI ή υβρίδιο — θα έχει την ευκαιρία να συμμετάσχει σε αυτή τη γιορτή του ψηφιακού πολιτισμού, ανακοινώνουμε την παράταση του ανοιχτού καλέσματος συμμετοχής έως τις 20 Ιανουαρίου 2024 στο 2024.adaf.gr.

ΑΠΟ ΤΟ AVAF ΣΤΟ ADAF: 20 ΧΡΟΝΙΑ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ
Από την πρώτη διοργάνωση το 2005 έως σήμερα, το φεστιβάλ αποτελεί πλατφόρμα ανάδειξης κάθε μορφής ψηφιακής τέχνης, εξερευνώντας το σημείο συνάντησης μεταξύ τέχνης, τεχνολογίας και επιστήμης. Με τα χρόνια, το ADAF έχει εξελιχθεί σε έναν δυναμικό, πολυδιάστατο χώρο δημιουργικότητας και καλλιτεχνικής καινοτομίας, αντανακλώντας το συνεχώς μεταβαλλόμενο τοπίο των ψηφιακών τεχνών και προβάλλοντας νέες καλλιτεχνικές φωνές. Η συνεργασία με δημιουργούς που πειραματίζονται με διάφορα μέσα και αμφισβητούν τα όριά τους αποτελεί διαχρονικό προνόμιο για το ADAF, μέσω των οποίων δημιουργεί σε κάθε έκδοση νέες πραγματικότητες και εμβυθιστικές εμπειρίες.

ADAF 2024: TECHNO(S)CENE
Για την 20ή επετειακή έκδοση, το Athens Digital Arts Festival υπό τον τίτλο Techno(s)cene τιμά την ιστορία του και συγχρόνως θέτει τον παλμό για το μέλλον της διοργάνωσης. Αντλώντας έμπνευση από τους όρους τεχνόκαινος (technocene) και τεχνοεπιστήμη (technoscience), το 20ό Athens Digital Arts Festival αντικατοπτρίζει πώς η τεχνολογία έχει γίνει ένα νέο περιβάλλον—μια κυρίαρχη δύναμη που διαπερνά τις ζωές, τις αντιλήψεις και τις δημιουργικές εκφράσεις μας. Ταυτόχρονα, αναδεικνύει τη μεταμορφωτική δύναμη της τεχνολογίας και της επιστήμης. Το Techno(s)cene διερευνά τις διαφορετικές πτυχές και εναλλακτικές προτάσεις —δυστοπικές ή ουτοπικές— εντός αυτών των πεδίων μέσα από τις οπτικές των καλλιτεχνών, είτε είναι άνθρωποι, μηχανές AI ή υβρίδια αυτών. Για το ADAF, το Techno(s)cene αποτελεί μία γιορτή της ίδιας της σκηνής της ψηφιακής τέχνης — των ανθρώπων που συμμετέχουν σε αυτή ως δημιουργοί ή θεατές και καθιστούν το φεστιβάλ μια δυναμική πλατφόρμα ψηφιακού πολιτισμού.

ADAF 2024: ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ
Για την έκδοση του 2024, το ADAF προσκαλεί δημιουργούς από διαφορετικούς τομείς και κοινότητες που αμφισβητούν τις συμβάσεις, επαναορίζουν αφηγήσεις και πυροδοτούν τη συλλογική φαντασία να γίνουν μέρος αυτής της ξεχωριστής διοργάνωσης. Καλούμε καλλιτέχνες, επιστήμονες, διανοούμενους, τεχνολόγους και δημιουργούς από κάθε γωνιά του κόσμου να συνεισφέρουν στο πολυδιάστατο φάσμα του ADAF 2024: Techno(s)cene, υποβάλλοντας τις αιτήσεις τους έως τις 20 Ιανουαρίου 2024 στο 2024.adaf.gr στις κατηγορίες: Video ArtAnimationDigital ImageInstallationWeb ArtGamesVR/AR/XRTalksWorkshopsKidsPerformance και Music. Όλες οι αιτήσεις θα ληφθούν υπόψη για το σύνολο της 20ής διοργάνωσης του φεστιβάλ, φυσικής και διαδικτυακής, που θα πραγματοποιηθούν την άνοιξη και το φθινόπωρο του 2024 αντίστοιχα. Οι καλλιτέχνες που θα επιλεγούν θα ενημερωθούν σχετικά με την κατάσταση της αίτησής τους και τις λεπτομέρειες για την πιθανή παρουσίαση του έργου τους στη μία ή και στις δύο εκδόσεις του φεστιβάλ.

Εξερευνήστε περισσότερα στο adaf.gr