Η πρώτη Augmented Reality έκθεση στον ΔΑΑ από το ADAF

27/10/2022
Η πρώτη Augmented Reality έκθεση στον ΔΑΑ από το ADAF

Το Athens Digital Arts Festival (ADAF), σε συνεργασία με τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών παρουσιάζει την πρώτη Augmented Reality (AR) έκθεση στις εγκαταστάσεις του ΔΑΑ με τίτλο «culture path».

Το Athens Digital Arts Festival (ADAF), σε συνεργασία με τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, παρουσιάζει την πρώτη Augmented Reality (AR) έκθεση στις εγκαταστάσεις του ΔΑΑ με τίτλο «culture path».

Ένα διαδραστικό μονοπάτι πολιτισμού, όπου με την αξιοποίηση των τεχνολογιών, έργα της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας, «συναντούν» και «συνομιλούν» με έργα της νεότερης και σύγχρονης δημιουργίας.

Το «culture path» δημιουργεί μια συνομιλία ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν με το βλέμμα, όμως, στραμμένο στο μέλλον. H έκθεση εξελίσσεται και σε άλλα σημεία μέσα στο αεροδρόμιο της Αθήνας προσφέροντας την ευκαιρία στους ταξιδιώτες και τους επισκέπτες της πόλης μας να περιηγηθούν σε ένα ξεχωριστό μονοπάτι και να βιώσουν μια πρωτοποριακή πολιτισμική και καλλιτεχνική εμπειρία.

Η επιλογή των έργων έχει γίνει από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, με τη συμμετοχή των: Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας, Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Εθνική, Πινακοθήκη – Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου, Ενάλιος Αρχαιολογικός χώρος Ναυαγίου Περιστέρας Αλοννήσου, Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, Μουσείο Λοβέρδου, Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, MOMus – Μουσείο Άλεξ Μυλωνά, Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών, Μουσείο Βασιλικών Τάφων Αιγών.

Εκθεσιακός χώρος «Τέχνη & Περιβάλλον», επίπεδο Αναχωρήσεων (είσοδος 3) / χώρος προσβάσιμος καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου, έως τις 19.4.2023

Συντελεστές
culture path

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Συντονισμός
Νικόλας Γιατρομανωλάκης Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού αρμόδιος για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού
Ελένη Δουνδουλάκη Γενική Γραμματέας Σύγχρονου Πολιτισμού

Σύμβουλοι έργου
Αγγελική Πούλιου
Κατερίνα Τσέλιου
Χριστιάννα Μαντζουράνη

Συμμετοχή Mουσείων
Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας
Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
Εθνική Πινακοθήκη – Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου
Ενάλιος Αρχαιολογικός χώρος Ναυαγίου Περιστέρας Αλοννήσου
Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
Μουσείο Λοβέρδου, Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο
Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου
MOMus – Μουσείο Άλεξ Μυλωνά
Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών
Μουσείο Βασιλικών Τάφων Αιγών

ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ Α.Ε.
Επιμέλεια – Συντονισμός
Χαρά – Ελένη Μητσοτάκη
Τομεάρχης Δημοσίων Σχέσεων & Πολιτισμού

ATHENS DIGITAL ARTS FESTIVAL
Ιδρυτής και διοργανωτής
Ηλίας Χατζηχριστοδούλου

Οργάνωση και εκτέλεση Παραγωγής
Λυδία Λαμπροπούλου

Γραφιστική Επιμέλεια
Κωνσταντίνος Σαμαράς

Παραγωγή Βίντεο
Νικόλαος Α Τσουνάκας

ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ
Apolyto Creative Spot

ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ
Plan B

To Athens Digital Arts Festival (ADAF) αξιοποιεί τις τεχνολογίες αιχμής, συμπεριλαμβανομένων των εφαρμογών επαυξημένης πραγματικότητας, 360° εμπειριών / εμβυθιστικών εμπειριών, 3D Projection Mapping, ολογραμμάτων, φωτεινών εγκαταστάσεων εξωτερικού χώρου και έργων με τεχνητή νοημοσύνη.

Το ADAF διευρύνοντας το δίκτυο του, δημιουργεί έναν παγκόσμιο ιστό όπου η γνώση, οι ιδέες και η τέχνη συνδιαλέγονται, καλλιεργεί γέφυρες επικοινωνίας και ανταλλαγής ιδεών και έργων με άλλα φεστιβάλ και πανεπιστημιακούς και πολιτιστικούς φορείς από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο, ερευνώντας και παρουσιάζοντας τις παγκόσμιες τάσεις στις ψηφιακές τέχνες.
Ξεκινώντας το 2019, ως αντίδραση στην παγκόσμια πανδημία, το ADAF ξεκίνησε το πρώτο διαδικτυακό φεστιβάλ διοργανώνοντας και καθιερώνοντας το ADAF ONLINE, μια παγκόσμια online πλατφόρμα ψηφιακής τέχνης, καθιστώντας το φεστιβάλ προσβάσιμο σε ένα παγκόσμιο κοινό χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς.

Το Athens Digital Arts Festival παραδοσιακά λαμβάνει χώρα την περίοδο της άνοιξης στο Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας, ενεργοποιώντας και επαναπροσδιορίζοντας τα σημεία-ορόσημο για την πόλη, εμπλέκοντας τις τοπικές κοινότητες και δημιουργώντας νέα μονοπάτια όπου ο καθένας μπορεί να εξερευνήσει εμπειρίες στην πόλη μέσα από έναν νέο και μοναδικό τρόπο. Παράλληλα ενισχύει την επαφή και την εξοικείωση του ευρύ κοινού με τα νέα μέσα και την ψηφιακή κουλτούρα με ένα μεγάλο παράλληλο πρόγραμμα δράσεων και συνεργασιών καθ’ όλη την διάρκεια του έτους.