Μία πόλη, ένα δίκτυο… τέχνης: Αφιέρωμα στην Glitch Αrt

01/10/2014
Μία πόλη, ένα δίκτυο… τέχνης: Αφιέρωμα στην Glitch Αrt

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών (Athens Digital Arts Festival) με την ευκαιρία της 10ης επετείου του και σε συνεργασία με τις Συγκοινωνίες Αθηνών, διοργάνωσε ένα μεγάλο αφιέρωμα στην Glitch Αrt με έργα κορυφαίων Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών. Σημαντικά έργα τέχνης εκτέθηκαν μέσα στον πιο ζωντανό ιστό στης πόλης, το δίκτυο των Συγκοινωνιών Αθηνών από την Πέμπτη 2 έως και την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου του 2014.

Με βάση τον χάρτη που είχε δημιουργηθεί για το συγκεκριμένο αφιέρωμα, το κοινό είχε τη δυνατότητα να κάνει μια ευχάριστη και δημιουργική βόλτα στην Αθήνα, χρησιμοποιώντας τα εισιτήρια ή τις κάρτες απεριορίστων διαδρομών με τις νέες μειωμένες τιμές, ανακαλύπτοντας και εξερευνώντας την έκθεση στα panels των σταθμών του Μετρό.

Την έκθεση συνόδευσε το δημιουργικό workshop με τίτλο “Glitch Textiles” με τον Phillip Stearns, καλλιτέχνη, σημαντικό εκπρόσωπο της Glitch Art και δημιουργό του “Year of the glitch”. Το εργαστήριο πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Τμήματος Φωτογραφίας & Οπτικοακουστικών Τεχνών του ΤΕΙ Αθήνας.

Στόχος του Athens Digital Arts Festival ήταν να ενημερώσει και να εξοικειώσει το κοινό με τη Glitch Art, μια μορφή ψηφιακής τέχνης που στηρίζεται στην αισθητικοποίηση των ψηφιακών και αναλογικών σφαλμάτων.

 

Δείτε όλο το φωτογραφικό υλικό στο Flickr :

 

Glitch Art Tribute