Δύο νέες κατηγορίες : Gaming & VR

18/03/2019
Δύο νέες κατηγορίες : Gaming & VR

15 Χρόνια Ψηφιακή Τέχνη στην Αθήνα

 

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας, AthensDigitalArtsFestival(ADAF), εκπρόσωπος της Ελλάδας στη διεθνή σκηνή της ψηφιακής τέχνης, διατηρεί στο ενεργητικό του 15 χρόνια σταθερής παρουσίας και ανοδικής πορείας στον πολιτισμικό χάρτη. Με το πολυδιάστατο και πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα για όλες τις ηλικίες και κοινά, έχει γίνει θεσμός και σημείο αναφοράς του ψηφιακού πολιτισμού και της καινοτομίας.

Φέτος, το φεστιβάλ επιστρέφει πιο ανανεωμένο από ποτέ, καθώς προετοιμάζει  την 15ηεπετειακή τουμε τίτλο The World is a Hologram, εξερευνώντας το τρίπτυχο τέχνη, τεχνολογία, επιστήμη. Στο πρόγραμμα του ADAF, προστέθηκαν ως επίσημες κατηγορίες τα Gamesκαι το VirtualReality(VR).  Με τις νέες αυτές κατηγορίες οι επισκέπτες του φεστιβάλ θα περιπλανηθούν σε ψηφιακά περιβάλλοντα, από 8bitμέχρι ολογράμματα και VR. Μία μεγάλη συλλογή από επιλεγμένα gamesθα δώσει την ευκαιρία στο κοινό να γίνει ο πρωταγωνιστής της εμπειρίας, να ζήσει μέσα σε παράλληλους κόσμους και να συναγωνιστεί τους συμπαίκτες του σε ένα από τα collaborativeπαιχνίδια. Από παραδοσιακά μέσα αλληλεπίδρασης όπως joysticks και κονσόλες, μέχρι και τις πιο καινοτόμες τεχνολογικές εφευρέσεις όπως τα datagloves, τα φετινά εκθέματα σκοπεύουν να παντρέψουν την τέχνη με το gamingκαι να μας μαγέψουν, προσφέροντάς μας μοναδικές αισθητικές και αφηγηματικές εμπειρίες.

Από ρομπότ που χορεύουν και ζωγραφίζουν μέχρι βιομετρικάheadsetsπου διαβάζουν την σκέψη, το φετινό ADAF επιστρέφει με μία ακόμα διοργάνωση που θα μας μεταφέρει στον μαγικό κόσμο του μέλλοντος. Ο καθιερωμένος ετήσιος θεσμός του φεστιβάλ γιορτάζει  την 15η επέτειό του, στις 9 – 12 Μαΐου 2019 και θα ανοίξει για το κοινό έναν εμβληματικό χώρο της πόλης. Μια γιορτή στον ψηφιακό πολιτισμό θα φέρει το κοινό κοντά στις πιο σύγχρονες και εντυπωσιακές δημιουργίες του ψηφιακού και καλλιτεχνικού κόσμου.

 

Δείτε τι ετοιμάζεται:

Instagram: @ADAFgreece

Facebook: @ADAFgreece