Η 8η  Μέρα |  Ο άνθρωπος δημιούργησε τη μηχανή

15/02/2018
Η 8η  Μέρα |  Ο άνθρωπος δημιούργησε τη μηχανή

“Την έβδομη ημέρα είχαν τελειώσει όλα τα έργα του θεού. Την ημέρα αυτή ο θεός αναπαύτηκε.”

Σε μια εποχή που η σχέση της τεχνολογίας και της επιστήμης με τη τέχνη συνεχώς ισχυροποιείται, οι τρεις αυτοί τομείς διαμορφώνουν τις εκφάνσεις της ανθρώπινης συμπεριφοράς και έκφρασης. Μέσω του παραπάνω τρίπτυχου, τέχνη-τεχνολογία-επιστήμη, ο άνθρωπος καταφέρνει όχι μόνο να εξηγήσει τον φυσικό κόσμο αλλά και να επαναπροσδιορίσει τις δυνατότητές του και να δημιουργήσει νέες, ψηφιακές πραγματικότητες.

Η τέχνη και καλλιτεχνική δημιουργία, με την βοήθεια των τεχνολογικών μέσων, χρησιμοποιούνται ως ο μεσάζων επικοινωνίας μεταξύ ασύλληπτων και δυσνόητων επιστημονικών ιδεών και ανθρώπου. Αποκτούν τον ρόλο του αρωγού της επιστήμης, της έρευνας και της καινοτομίας. Έτσι, το ευρύ κοινό, και ιδίως οι νέοι, έρχονται σε επαφή με την επιστήμη και τη τεχνολογία, καθίστανται κοινωνοί τους, ενσωματώνοντας τες βιωματικά και ενισχύοντας το ενδιαφέρον τους προς την εξερεύνηση και την εκπαίδευση.

Από την άλλη, καθώς η ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας αλλάζουν ολοκληρωτικά κάθε έκφανση της ζωής καθιστώντας τον άνθρωπο τον «πανίσχυρο δημιουργό», η τέχνη και η φιλοσοφία έρχονται να αμφισβητήσουν, να θέσουν ερωτήματα και να ασκήσουν κριτική στον τρόπο διαχείρισης αυτής της δύναμης. Ο τεχνολογικά αναπτυγμένος κόσμος δεν είναι ένας επίγειος παράδεισος, αντίθετα μπορεί να ενέχει αρκετούς κινδύνους ακόμα και για τον ίδιο τον δημιουργό του, τον άνθρωπο.

Με στόχο, λοιπόν, την εξερεύνηση των ουτοπικών και των δυστοπικών απόψεων σχετικά με το μέλλον της τέχνης, της τεχνολογίας και της επιστήμης, η Multitrab Productions, στο πλαίσιο του 14ου Athens Digital Arts Festival, σας προσκαλεί σε ένα διήμερο προβολών με ελεύθερη είσοδο. Το πρόγραμμα του κινηματογραφικού αφιερώματος περιλαμβάνει πρώτες προβολές ταινιών, ντοκιμαντέρ και έργα video art.

Την 8η μέρα ο άνθρωπος δημιούργησε την μηχανή. Αλλά δεν αναπαύτηκε.

Για να δείτε το ολοκληρωμένο πρόγραμμα πατήστε εδώ
FB Event
Video Teaser

 

*/Athens Digital Arts Festival 2018

Η 8η  Μέρα |  Ο άνθρωπος δημιούργησε τη μηχανή

Temple Athens, Ιάκχου 17, Γκάζι

Πέμπτη 1/2/2018, 19:00 – 23:30

Παρασκευή 2/2/2018 , 19:00 – 23:30

 

 

Φέτος, για δεύτερη φορά στην ιστορία του, ο θεσμός Athens Digital Arts Festival φιλοξενεί μια ιδιαίτερη ενότητα με θέμα «Η 8η  Μέρα |  Ο άνθρωπος δημιούργησε τη μηχανή», στο πλαίσιο του 14ου Athens Digital Arts Festival. Η ενότητα αυτή υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους. Πρόκειται ουσιαστικά για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ που ασχολείται με την εκπαίδευση και την απασχόληση. Μερικοί από τους στόχους της προσπάθειας αφορούν:  στην ανάπτυξη και αξιοποίηση των ικανοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας,  στη βελτίωση της ποιότητας της εκπαίδευσης, της Δια Βίου Μάθησης, της ευαισθητοποίησης για την περιβαλλοντική εκπαίδευση,  στη σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας και  στην ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής και της κοινωνικής ένταξης ευάλωτων κοινωνικά ομάδων (ΕΚΟ). Η προβολή των ταινιών του αφιερώματος είναι δωρεάν για το κοινό και εξασφαλίζεται η πρόσβαση σε ΑμεΑ.

Δείτε όλο το φωτογραφικό υλικό στο Flickr:

The 8th Day | Human created machine