17ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας, “Tāctus”

06/10/2021
17ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας, “Tāctus”

Με την ευγενική παραχώρηση από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού των νέων εγκαταστάσεων του Μουσείου Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού, του Λουτρού των Αέρηδων και του χώρου στην Πανός 19, το 17ο Athens Digital Arts Festival, “Tāctus”, ανοίγει τις πόρτες του στο κοινό.

Η φετινή διοργάνωση επιλέγει προς υλοποίηση το Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας, την ευρύτερη περιοχή στο Μοναστηράκι και την Πλάκα.

Η αποκατάσταση των 18 κτηρίων, μίας ολόκληρης γειτονιάς της Αθήνας έτσι όπως ήταν διαμορφωμένη στο τέλος του 19ου – αρχές του 20ού αιώνα, αποτελούν τη νέα στέγη του Μουσείου Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού, του μοναδικού Δημόσιου Μουσείου που πραγματεύεται τη νεότερη Ελληνική πολιτιστική κληρονομιά στις υλικές και άυλες εκφάνσεις της.

Το ADAF σας προσκαλεί, από 13-17 Οκτωβρίου για να σας ξεναγήσει στην ιστορική αυτή γειτονιά, μέσα από την απόλυτη Digital Art εμπειρία.

Ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο θα φιλοξενήσει έργα όλων των κατηγοριών από ‘Έλληνες και διεθνείς καλλιτέχνες: Video Art, Animation, Digital Image, Web Art, Installations, Virtual Reality, Games, Augmented Reality, Performances, Workshops, Talks, ADAF Kids και Festivals of The World.

 

Μερικά highlights: 

To αγαπημένο μας ADAF Kids, ένα digital art festival αφιερωμένο σε παιδιά και γονείς, επιστρέφει ακόμα πιο ενισχυμένο για να διασκεδάσει και να εκπαιδεύσει τους μικρούς μας φίλους. 

Στο  Λουτρό των Αέρηδων, θα φιλοξενηθούν έργα τα οποία ξεχώρισαν για την θεματική τους και αφορούν στην έννοια του Άλλου, όπως αυτά προέκυψαν μέσα από την φετινή θεματική Tāctus.” 

Στην όψη του Τζαμιού Τζισταράκη θα γίνει 3D Mapping Projection Show  και στη συμβολή των οδών  Άρεως και Κλάδου θα πραγματοποιούνται Open Air Screenings

Στην αυλή του Μουσείου θα πραγματοποιούνται performances και το κτήριο επί της οδού Πανός 19 και τον υπαίθριο χώρο του (το πρώην στέκι της Σχολής Καλλών Τεχνών) θα ξαναζωντανέψει με special events. 

Το ερευνητικό έργο AI TRACE (Synaesthetic Engagement of Artificial Intelligence with Digital Arts and its Audience) συνεργάζεται με το ADAF και θα βρίσκεται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο για να εξερευνήσουμε τη σχέση του κοινού με τις Ψηφιακές Τέχνες.

Κλείστε online το δωρεάν εισιτήριο στο 2021.adaf.gr

 


Το 17ο Athens Digital Arts Festival υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο του Ε.Π. «Αττική» του ΕΣΠΑ 2014-2020