To “Culture Path” ταξιδεύει στην 53η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου του Καΐρου

26/01/2022
To “Culture Path” ταξιδεύει στην 53η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου του Καΐρου

Το Athens Digital Arts Festival (ADAF) συμμετέχει με το project επαυξημένης πραγματικότητας “Culture Path” στην 53η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου του Καΐρου στο περίπτερο της Ελληνικής συμμετοχής, του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης, η AR εγκατάσταση του ADAF, μέσω του Ελληνικού περιπτέρου, θα παρασύρει τους επισκέπτες σε μια μοναδική AR εμπειρία, φέρνοντας άρωμα Ελλάδας στην Αίγυπτο.

Το Culture Path αποτελεί ένα πολιτιστικό, διαδραστικό μονοπάτι, όπου με την αξιοποίηση της τεχνολογίας επαυξημένης πραγματικότητας (AR), έργα της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας συναντούν έργα της νεώτερης και σύγχρονης δημιουργίας. Σε ένα ειδικά σχεδιασμένο μονοπάτι στο περίπτερο της Ελλάδας, και μέσα από την τεχνολογία της επαυξημένης πραγματικότητας, ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να κάνει έναν περίπατο ανάμεσα σε εμβληματικά αλλά και “αφανή” έργα τέχνης, από μουσεία της χώρας. Τα σύνορα της φαντασίας διευρύνονται και το Ελληνικό Περίπτερο της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Καΐρου μας καλεί σε μία συζήτηση – αφορμή για μια μελλοντική επίσκεψη στους χώρους των μουσείων της Ελλάδας.​ 

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί από 26 Ιανουαρίου έως 7 Φεβρουαρίου 2022 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Αιγύπτου, με την Ελλάδα, ως τιμώμενη χώρα, να φέρνει μαζί της διάσημους εκδοτικούς οίκους και συγγραφικά έργα. Η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου του Καΐρου αποτελεί μια από τις σημαντικότερες διοργανώσεις του αραβικού κόσμου, με πάνω από δύο εκατομμύρια επισκέπτες. Μέσω της έκθεσης πρόκειται να διευρυνθεί η επαφή της Αιγύπτου με την ελληνική πολιτιστική κληρονομιά -και δη με την ελληνική λογοτεχνία- επεκτείνοντας, έτσι, τις διαπροσωπικές σχέσεις των δύο κρατών.