3 GOLD και 1 BRONZE στα φετινά Event Awards!

27/10/2021
3 GOLD και 1 BRONZE στα φετινά Event Awards!

To Athens Digital Arts Festival (ADAF), συνεχίζοντας την επιτυχημένη του πορεία, απέσπασε στα φετινά Event Awards 2021 τέσσερα βραβεία! 

Η 6η διοργάνωση των EVENT AWARDS της Boussias Communications έδωσε τη δυνατότητα στο ADAF να ξεχωρίσει μέσα από τέσσερις σημαντικές διακρίσεις για τα έργα που υλοποίησε μέσα στην πιο ιδιαίτερη περίοδο.  

Σε μια εποχή που ο δημόσιος χώρος και η σχέση μας μαζί του, αλλά και με τους άλλους ανθρώπους, αναθεωρήθηκε, η ψηφιακή τέχνη μάς έδωσε την ευκαιρία να ζήσουμε πρωτότυπες στιγμές και να αντιληφθούμε την τέχνη και τον δημόσιο χώρο αλλιώς. Το ADAF εξελίχθηκε φυσικά και προσαρμόστηκε στις πρωτόγνωρες συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία για να συνεχίσει να προσφέρει πρωτότυπες εμπειρίες στο κοινό του, όταν όλα γύρω μας είχαν σχεδόν παγώσει. 

 Στα Event Awards 2021 απέσπασε τα κάτωθι βραβεία: 

Βραβείο: GOLD | Κατηγορία: Best Pivot from Physical to Virtual | Έργο: ADAF ONLINE 

To ADAF ONLINE  (online.adaf.gr) είναι η ψηφιακή εξέλιξη του φυσικού φεστιβάλ. Πρόκειται για το πρώτο Digital Art Online Streaming Festival, το οποίο προσφέρει καθημερινά στο κοινό ξεχωριστές εμπειρίες και παγκόσμιες πρεμιέρες. Έχοντας  δημιουργήσει μια ειδικά σχεδιασμένη πλατφόρμα, φιλοξένησε για τρεις μήνες έργα Ελλήνων και διεθνών καλλιτεχνών τόσο on demand, όσο και σε live streaming. 

  

Δύο Βραβεία: GOLD | Κατηγορία: Special Events / Broadcasting & Video & Graphics | Έργο: 3D Projection Mapping στη Βουλή των Ελλήνων «1821-2021, 200 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση» 

Στο έργο αυτό η ιστορική μνήμη συνάντησε το σήμερα σε μια σύζευξη του παρελθόντος με το παρόν, με μια απεικόνιση των ηρώων της Ελληνικής Επανάστασης στην πρόσοψη της Βουλής των Ελλήνων. 

 

Βραβείο BRONZE | Κατηγορία: Πολιτιστική Εκδήλωση | Έργο: «Let’s Get Phygital»  

Η πρώτη διοργάνωση διαδραστικής phygital έκθεσης που πραγματώθηκε στην καρδιά της πόλης, αναδεικνύοντας το φυσικό τοπίο μέσα από ψηφιακά έργα. Μια διοργάνωση που ανέδειξε την τεχνολογία της ανέπαφης διάδρασης (Covid-19 free) και η πρώτη που μπορεί να απολαύσει ξανά το κοινό μέσω της τεχνολογίας της 3D εικονικής περιήγησης.  

 

Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για τις παραπάνω τιμητικές διακρίσεις, όπου όπως ανέφερε και η Πρόεδρος της Επιτροπής: 

«Είναι μία ιδιαίτερη στιγμή που συναντιόμαστε ξανά από κοντά στη γιορτή των events. Και είναι πάντα σημαντική η στιγμή που τιμάμε τους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στο event industry. Ζήσαμε ανατροπές, αλλά προσαρμοστήκαμε και εξελιχθήκαμε. Βρήκαμε νέες λύσεις, αξιοποιήσαμε τα εργαλεία της τεχνολογίας, κρατήσαμε δυνατή της φλόγας της δημιουργίας».