2013 EDITION

/2005 /2006 /2007 /2008 /2009 /2010 /2011 /2012 /2013 /2014 /2015 /2016 /2017

2013 EDITION


Ένα φιλόδοξο, δύσκολο εγχείρημα, με τίτλο «Ζώντας την Αθήνα», ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Τo 9Ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών και Νέων Μέσων της Ελλάδος, Athens Video Art Festival, έριξε την αυλαία.

Για τρεις μέρες (7,8 & 9 Ιουνίου), σε πέντε σημεία του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, η τεχνολογία συνάντησε την τέχνη και η πόλη μεταμορφώθηκε σε ένα πρωτότυπο μωσαϊκό έκφρασης. Μια γιορτή καλλιτεχνικής έκφρασης μέσα από τις νέες δυνατότητες της τεχνολογίας με πρωταγωνιστές 350 και πλέον καλλιτέχνες, που επιλέχθηκαν από τις 1.500 συνολικά αιτήσεις, από 58 χώρες.

Ακολουθώντας το σύνθημα «Ζώντας την Αθήνα»και με κίνητρο το ενδιαφέρον γιατην τέχνη, περισσότεροι από 18.000 πολίτες επισκέφτηκαν τα σημεία του Φεστιβάλ και περιηγήθηκαν σε κομβικά, αλλά και παραγκωνισμένα,σημεία του Ιστορικού Κέντρου. Στόχος η συμβολή στην αισθητική αναζωογόνησηκαι στην συνοικιακή αναβάθμιση της πόλης.

Η φετινή διοργάνωση, με ελεύθερη πρόσβαση στο κοινό, φιλοξένησε εκθέσεις, προβολές, εργαστήρια και live acts σε χώρους ιδιωτικούς και δημόσιους, κλειστούς και υπαίθριους, ζωντανούς και εγκαταλειμμένους.

Με καθημερινές προβολές videoart και έκθεση digitalimage στο CAMP! στην πλατεία Κοτζιά, εντυπωσιακές εγκαταστάσεις στην Εστία Εμπόρων του Ιδρύματος Σαμούρκα στην Πλατεία Θεάτρου, εκπαιδευτικά εργαστήρια και ακαδημαϊκές παρουσιάσεις στο Booze Cooperativa στην πλατεία Αγίας Ειρήνης, το φεστιβάλ ικανοποίησε και το πιο απαιτητικό κοινό. Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν υπαίθριες προβολές video art και animation που μεταμόρφωσαν τις οδούς Μιλτιάδου και Σκουζέ.

Στο Bios Ρομάντσο, στην οδό Αναξαγόρα, πραγματοποιήθηκαν προβολές, μουσικές δράσεις και performances με καλλιτέχνες όπως οι Slugabed, Ital Tek, Stereo Nova, Γιώργος Γρηγοράκος και Sancho 003, καθώς και dj sets των Rotation και παραγωγών του Εν Λευκώ. Παράλληλα, φιλοξενήθηκαν εκτενή αφιερώματα σε μερικά από τα σημαντικότερα και πιο καταξιωμένα διεθνή φεστιβάλ όπως One dot Zero, Ars Electronica, Oodaq, View Fest και Streaming Festival.

Το φετινό Athens Video Art Festival 2013 εμπεριείχε και 3 συμβολικές δράσεις εικαστικής παρέμβασης στον αστικό χώρο, στο πνεύμα του «Ζώντας την Αθήνα». Συγκεκριμένα, με την συμμετοχή εθελοντών και καλλιτεχνών, δρόμοι του Ιστορικού Κέντρου ξαναβάφτηκαν, ενώ 15 ρολά καταστημάτων φιλοτεχνήθηκαν με έργα street art. Η τελευταία δράση θα πραγματοποιηθεί τις προσεχείς μέρες και αφορά σε μία τοιχογραφία μεγάλων διαστάσεων που θα κοσμήσει κεντρικό κτήριο στην Αθήνα. Μια σταθερή υπενθύμιση της αναβάθμισης που συνεπάγεται για την καθημερινότητά μας η ένταξη σε αυτήν χρωμάτων, που εμπλουτίζουν τις αισθήσεις μας και κατ’ επέκταση τις ζωές μας.

FEATURES


09 07 06 07
festivals workshops presentations music acts


Unfinity
Alpha-ville Festival


VVVV & the Arduino
Jens Alexander Ewald


Raspberry Pi Foundation
Rachel Rayns


Slugabed


Code Warriors
onedotzero


VVVV for newbies
Patrick Jost


Unlike Us
Institute of Network Culture


Ital Tek


Best of
Pause Festival


Animation for kids
Oval Image


Art Science
Panagiotis Tomaras


George Grigorakos


Best of
View Fest


Intro to OpenFrameworks
Roy Macdonald


Fablabs & New City Economies
Areti Markopoulou


Skank A Vamp


Best of
loopdeloop


Facebook Resistance
Marc Stumpel


100×100=900
Enrico Tomaselli


M Activity


Permanent Collection
Streaming Festival


Collaborative Manufacturing
Areti Markopoulou


Industrial and Interactive Products and Systems


Felt Collective


Best of
CologneOFF


Microsoft Apps
Alexios Tzanetopoulos


Best of
Oodaq Festival


Dama


Cyber Arts
Ars Electronica

GALLERY