OPEN ART 2020-21

19/03/2021
OPEN ART 2020-21

OPEN ART 2020-21

 

ΕΞ’ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

 

Νέος Δωρεάν Κύκλος Σπουδών

 

 

To OPEN ART, πρόγραμμα Επιμόρφωσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης του Ιονίου Πανεπιστημίου πραγματοποιείται για ακόμη μια φορά με την χρηματοδότηση και συνεργασια με το Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας, Athens Digital Arts Festival,  υπενθυμίζοντας τον θεμελιώδη ρόλο της εκπαίδευσης στην επανασύσταση των δομών του σύγχρονου δημοκρατικού πολιτισμού. Προσφέροντας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το ΔΩΡΕΑΝ πρόγραμμα Καλλιτεχνικής Πρακτικής ως Έρευνα, πάνω στο αντικείμενο της Transmedia Art στο πεδίο: Τέχνη, Τεχνολογία, Επιστήμες, Κοινωνία. 

Το πρόγραμμα υλοποιείται στο πλαίσια του Artist Lab, ενός θεσμού του OPEN ART που δίνει τη δυνατότητα σε καταξιωμένα άτομα της τέχνης και της τεχνολογίας να διδάξουν στο Κέντρο Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ) του Ιονίου Πανεπιστημίου. Ήδη ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος με καλεσμένη την Μαριάνθη Τζισλάκη-Κοτσάνου (mkaza), στο πεδίο των Interactive Media & Performance in Public Space. Δημιουργίες των συμμετεχόντων του πρώτου κύκλου παρουσιάστηκαν στο φεστιβάλ ανέπαφης διάδρασης με τίτλο “Let’s Get Phygital” του Athens Digital Arts Festival τον Οκτώβριο του 2020, ενώ πολλά από τα έργα θα παρουσιαστούν και στις επερχόμενες δράσεις του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου καθώς και του Αthens Digital Arts Festival.

Φετινή καλεσμένη είναι η Άννα Βάσωφ, καλλιτέχνης και ακαδημαϊκός στη Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών της Βιέννης. Αντικείμενο της είναι η Transmedia Art.

Η Anna Vasof σπούδασε Aρχιτεκτονική στην Ελλάδα και Transmedia Art στη Βιέννη. Από το 2004 βίντεο και ταινίες της έχουν παρουσιαστεί σε διάφορες εκθέσεις και φεστιβάλ ταινιών, κερδίζοντας σημαντικές διακρίσεις. Εργάζεται τώρα στο σχεδιασμό και τη δημιουργία καινοτόμων μηχανισμών για την παραγωγή κρίσιμων και αφηγηματικών βίντεο, δράσεων και εγκαταστάσεων. 

Το πρόγραμμα είναι ολιγομελές και θα μπορούν να το παρακολουθήσουν δωρεάν έως 14 άτομα. Τα μαθήματα αναπτύσσονται σε 5 εβδομάδες και πραγματοποιούνται απογευματινές ώρες. Ο κύκλος θα ξεκινήσει στις αρχές Απριλίου και θα ολοκληρωθεί στα μέσα Μαΐου. Επιλεγμένα έργα θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιαστουν στις επόμενες δράσεις της συνεργασίας Ιονίου Πανεπιστημίου με το Athens Digital Arts Festival.

Η επιλογή των συμμετεχόντων θα γίνει από επιτροπή του OPEN ART. Οι συμμετέχοντες εκτός από τα προσωπικά τους στοιχεία, θα πρέπει να υποβάλουν βιογραφικό σημείωμα, portfolio και κείμενο όπου θα αναφέρονται οι λόγοι για τους οποίους επιθυμούν να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα. Παρέχεται “Βεβαίωση Επιτυχούς Παρακολούθησης”  από το ΚΕΔΙΒΙΜ του Ιονίου Πανεπιστημίου με την επιτυχή ολοκλήρωση και καταγραφή του καλλιτεχνικού έργου.

Σε ποιους απευθύνεται:

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε οποιονδήποτε επιθυμεί να μετατρέψει την καθημερινότητα του σε καλλιτεχνικό έργο μέσα από τον πειραματισμό, το χιούμορ, την παρατήρηση και την κριτική σκέψη.

Προϋποθέσεις:

Γνώση Αγγλικής Γλώσσας. Επιθυμητή γνώση επεξεργασίας εικόνας και βίντεο.


Το πρόγραμμα υλοποιείται για ακόμα μία φορά με τη χρηματοδότηση και συνεργασια του Athens Digital Arts Festival (ADAF).

Οι αιτήσεις συμμετοχής ολοκληρώνονται τη Δευτέρα 22 Μαρτίου.

Για δηλώσεις συμμετοχής πατήστε εδώ