ADAF AWARDS 2020 | Live Streaming Event

17/09/2020
ADAF AWARDS 2020 | Live Streaming Event

ADAF AWARDS 2020

Το 16o Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας, Athens Digital Arts Festival (ADAF), ο μακροβιότερος θεσμός για τη σύγχρονη ψηφιακή κουλτούρα στην Ελλάδα (est. 2005), εγκαινίασε την online πολιτιστική πραγματικότητα. Το πρώτο Digital Art Online Streaming Festival είναι γεγονός και προσφέρει καθημερινά στο κοινό ξεχωριστές εμπειρίες, με αποκορύφωμα τις παγκόσμιες πρεμιέρες.

To ADAF σας προσκαλεί την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020, στις 20:30, στη τελετή απονομής των Βραβείων ADAF 2020. Καθ’ όλη τη διάρκεια του ADAF ONLINE, το κοινό είχε την δυνατότητα να ψηφίζει τα αγαπημένα του έργα. Για κάθε κατηγορία θα αναδειχθούν τα τρία αγαπημένα έργα του κοινού. Το στενό της οδού Χαιρεφώντος, έξω από την είσοδο του Ινστιτούτου της Δανίας στην Ελλάδα, θα διαμορφωθεί ειδικά για να φιλοξενήσει μια αξέχαστη διοργάνωση, κάτω από τα επιβλητικά φώτα της Ακρόπολης.

Για όσους δεν καταφέρουν να παρευρεθούν και ορμώμενοι από τις συνθήκες της εποχής , η απονομή των Βραβείων ADAF AWARDS 2020, θα πραγματοποιηθεί και σε μορφή Live Streaming στην ηλεκτρονική πλατρφόρμα του ADAF ONLINE (online.adaf.gr).

 

Οι εκπλήξεις δεν σταματούν εδώ! Την τελετή απονομής των Βραβείων ADAF 2020, θα συνοδεύσει η προβολή της εμβληματικής performance “Centaur”. Μετά την -εις διπλούν sold out- Online Πρεμιέρα της performance “Centaur” που παρουσιάστηκε στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ADAF ONLINE (online.adaf.gr),το ADAF ενώνει τον ψηφιακό με τον φυσικό κόσμο και σας παρουσιάζει την πρώτη φυσική δράση στο πλαίσιο του ADAF 2020.

Ο φυσικός κόσμος συναντά τον ψηφιακό στη σκιά της Ακρόπολης

CENTAUR | Μια προκλητική συνάντηση μεταξύ χορευτών και Τεχνητής Νοημοσύνης.

Το “Centaur” είναι μια performance που εξετάζει τις συνέπειες της χρήσης της τεχνητής νοημοσύνης και της δύναμης της τεχνολογίας. Ο τίτλος, εμπνευσμένος από το πλάσμα της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας, είναι επίσης το όνομα ενός project πληροφορικής που εξυψώνει τις ανθρώπινες ποιότητες συνδυάζοντας την τεχνητή με την ανθρώπινη νοημοσύνη.

Σημαντικά ονόματα όπως ο Pontus Lindberg (Νέος Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Danish Dance Theater), ο Ryoji Ikeda (ο κορυφαίος ηλεκτρονικός συνθέτης, sound artist και εικαστικός της Ιαπωνίας), η CecileWaagner-Falkenstrøm (βραβευμένη εικαστικός εξειδικευμένη στην τεχνητή νοημοσύνη) και το Royal Danish Ballet δημιουργούν το Centaur – μια παράσταση για την ανθρώπινη τάση να προβάλει συναισθήματα πάνω σε μηχανές. Η ειδικά σχεδιασμένη τεχνητή νοημοσύνη που μπορεί να διεγείρει συνειδήσεις, συναισθήματα και προθέσεις είναι ταυτόχρονα συν-δημιουργός και συντελεστής της performance.

To CENTAUR είναι μια performance που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Ινστιτούτο της Δανίας στην Αθήνα