Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2019

20/09/2019
Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2019

Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2019 “ΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ – Αναζητώντας τον ελεύθερο χρόνο”

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων πόλης Αθηνών σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας, Athens Digital Arts Festival (ADAF),  παρουσίασαν στον Αρχαιολογικό Χώρο του Λυκείου ένα ειδικό αφιέρωμα προβολών video art,  με θέμα τον ελεύθερο χρόνο στις πόλεις.

Με στόχο την ανάδειξη των ψηφιακών τεχνών στο ευρύτερο κοινό της πόλης ως μέσο ψυχαγωγίας αλλά και ενημέρωσης, το κοινό είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει προβολές σπουδαίων ταινιών video art σε μια μοναδική εμπειρία τέχνης και τεχνολογίας. Καθώς η πολιτιστική κληρονομιά έχει θεμελιώδη σημασία για τις κοινωνίες, είναι ενδιαφέρον να εξετάσουμε το ρόλο των νέων ψηφιακών τεχνολογιών, τόσο στις τέχνες και τη ψυχαγωγία όσο και στην πολιτιστική κληρονομιά και τη διατήρησή της για το μέλλον.

Με πάνω από 70.000 προγραμματισμένες εκδηλώσεις, οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς είναι το μεγαλύτερο πολιτιστικό γεγονός με τη συμμετοχή πολιτών στην Ευρώπη και συμβάλλουν στην προσέγγιση των ευρωπαίων πολιτών μεταξύ τους, αναδεικνύοντας  την ευρωπαϊκή διάσταση της πολιτιστικής κληρονομιάς στα 50 κράτη που έχουν υπογράψει την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τον Πολιτισμό.

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2019 (#EHDs) το Athens Digital Arts Festival, ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στη διεθνή σκηνή ψηφιακής τέχνης, δε θα μπορούσε να μη συμμετέχει και φέτος σε αυτή τη μεγάλη γιορτή του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού / Διεύθυνση Αρχαιολογικών Μουσείων~ Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και τις δράσεις που έχουν ως  σύνθημα «Τέχνες και Ψυχαγωγία».

Μετατρέψαμε ένα υπέροχο χώρο, τον Αρχαιολογικό Χώρο Λυκείου του Αριστοτέλη, σε θερινό σινεμά με open air screenings με video art.

Ευχαριστούμε όλους όσοι ήρθατε!

Μείνετε συντονισμένοι γιατί έρχονται νέα για δράσεις που θα σας συναρπάσουν!

Αρχαιολογικός Χώρος Λυκείου
Λεωφ. Βασσιλίσης Σοφίας & Ρηγίλλης
Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019, 20:30 – 22:00
Είσοδος Ελεύθερη

Εφορεία Αρχαιοτήτων Αθηνών

Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας | Athens DIgital Arts Festival

European Heritage Days EHD Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς ΕΗΠΚ

#EHDs #EHDgr #ΕΗΠΚ2019