Το Culture Path πάει στο Dubai Expo 2020

01/04/2022
Το Culture Path πάει στο Dubai Expo 2020

To Culture Path προσκαλεί τον επισκέπτη να περιπλανηθεί ανάμεσα σε εμβληματικά έργα τέχνης από όλη την Ελλάδα, στο ελληνικό περίπτερο της Dubai Expo 2020, τον Μάρτιο του 2022.

Η Dubai Expo 2020 είναι η μεγαλύτερη έκθεση που διοργανώνεται στον Αραβικό Κόσμο. Φιλοξενεί περίπτερα από 192 χώρες, τα οποία προσφέρουν εμβυθιστικές πολιτιστικές εμπειρίες και τονίζουν τα μοναδικά στοιχεία της κάθε χώρας. Το ελληνικό περίπτερο με θέμα Greece | Tomorrow | Today προσκαλεί τον επισκέπτη σε ένα δημιουργικό ταξίδι μέσα από μία βήμα προς βήμα εξερεύνηση στους σημαντικότερους πυλώνες του ελληνικού παρόντος και μέλλοντος.

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, κάνοντας ένα ψηφιακό και δημιουργικό άλμα σε συνεργασία με το Athens Digital Arts Festival (ADAF) δημιουργούν το Culture Path, μια εμπειρία Επαυξημένης Πραγματικότητας (AR). Πρόκειται για μια διαδραστική διαδρομή πολιτισμού, όπου η τεχνολογία Επαυξημένης Πραγματικότητας ενισχύει τη συνένωση της ελληνικής πολιτισμικής κληρονομιάς με τη μοντέρνα και σύγχρονη δημιουργία. Μια μικρή διαδρομή ανάμεσα στους πυλώνες – και στα λιγότερο γνωστά έργα – από μουσεία από όλη την επικράτεια. Το Culture Path είναι μια εμπειρία όπου διαδραματίζεται μια “συζήτηση” μεταξύ παρελθόντος και παρόντος, με το βλέμμα προς το μέλλον. Ένα προτεινόμενο σημείο αφετηρίας για έναν διάλογο καλλιτεχνικής δημιουργίας, ο οποίος εξερευνά τα σύνορα της φαντασίας και μας προσκαλεί σε μια μελλοντική επίσκεψη στα εξαίρετα μουσεία της Ελλάδας.

 

Το Culture Path AR χρησιμοποιεί:

*/ Τάμπλετ
*/ Κινητά τηλέφωνα
*/ “Έξυπνα” Γυαλιά Επαυξημένης Πραγματικότητας

 

 

#ADAF2022 #ADAFgreece #DubaiExpo2020 #GreeceExpo2020 #GreeceTomorrowToday

www.adaf.gr