Το ADAF συμμετέχει στην πιλοτική εμπειρία του AI TRACE

14/06/2022
Το ADAF συμμετέχει στην πιλοτική εμπειρία του AI TRACE

Κατά τη διάρκεια του 17ου Athens Digital Arts Festival, μας δόθηκε η ευκαιρία να συστήσουμε στο κοινό την εμπειρία του AI TRACE, ενός ερευνητικού προγράμματος με στόχο την ανάδειξη της χρήσης τεχνητής νοημοσύνης στον τομέα της τέχνης και του πολιτισμού. Το κοινό, εισερχόμενο στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα που επιμελήθηκε και παραχώρησε το ADAF στο πρόγραμμα και έχοντας πρώτα ενημερωθεί σχετικά, γινόταν υποκείμενο της έρευνας, ενώ οι ίδιοι απλά αλληλοεπιδρούσαν με τα έργα.

 

Τώρα, το Athens Digital Arts Festival και το AI TRACE ενώνουν ξανά τις δυνάμεις τους για την παρουσίαση του πιλοτικού προγράμματος. Για τον σκοπό αυτό το ADAF επιμελήθηκε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο με έργα ψηφιακής τέχνης στο MusiX LAB του Συλλόγου Φίλων της Μουσικής που στεγάζεται στις εγκαταστάσεις της Μουσικής Βιβλιοθήκης «Λίλιαν Βουδούρη».

 

Το ερευνητικό έργο AI TRACE (Συναισθητική συσχέτιση της Τεχνητής Νοημοσύνης με τις Ψηφιακές Τέχνες και το κοινό τους), σε συνέχεια της προπαρασκευαστικής ερευνητικής δράσης που πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο 2021 στο πλαίσιο του 17ου Athens Digital Arts Festival, “Tāctus”, παρουσιάζει την πιλοτική εφαρμογή που αναπτύχθηκε στο πλαίσιο των εργασιών του. Αν σας ενδιαφέρει η χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης στον τομέα του Πολιτισμού, ο πειραματισμός με εφαρμογές Επαυξημένης Πραγματικότητας και η διάδραση με ψηφιακά έργα τέχνης, σας προσκαλούμε να γνωρίσετε την εφαρμογή του ΑΙ TRACE.

 

Η παρουσίαση του προγράμματος θα γίνει την Τρίτη, 14/6/2022 & Πέμπτη, 16/6/2022, 11:00 – 20:00. Για κράτηση θέσεων, κλικ εδώ.