Είσαι Μέσα;

Διαγωνισμός φωτογραφίας για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

 

contest Eisai Mesa_Konstadinos Chatzistamatis_cover

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού φωτογραφίας για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς “Είσαι Μέσα” η Multitrab Productions συμμετείχε στην καλλιτεχνική επιτροπή του διαγωνισμού, η οποία επέλεξε τις 15 φωτογραφίες που βραβεύτηκαν μέσα από τις 3.150 συμμετοχές.

O ΟΑΣΑ, δίνοντας έμφαση στην αναδιοργάνωση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς στην Αθήνα σε συνεργασία με τους οργανισμούς Σταθερής Συγκοινωνίας ΣΤΑΣΥ και Οδικής Συγκοινωνίας ΟΣΥ, διοργάνωσαν έναν πρωτότυπο διαγωνισμό φωτογραφίας.

Παρακινώντας το κοινό να εμπνευστεί και να δει τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς με μια άλλη ματιά, το προσκαλούσε να τα φωτογραφίσει είτε με τη φωτογραφική του μηχανή είτε με έξυπνες συσκευές όπως smartphones, tablet κ.α. με στόχο να αναδείξει το μετρό, τα λεωφορεία, τα τρόλεϊ και το τραμ ως κομμάτια του σύγχρονου αστικού τοπίου, να δώσει μια άλλη διάσταση στις μετακινήσεις στην πόλη, αλλά και να προβάλλει την ενότητα του συστήματος αστικών συγκοινωνιών.

H καλλιτεχνική επιτροπή του διαγωνισμού, αποτελούταν από τον επίκουρο καθηγητή φωτογραφίας Αριστείδη Κοντογιώργη, την εικαστικό Βένια Μπεχράκη και τον διευθυντή του διεθνούς Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών και Νέων Μέσων της Ελλάδας Ηλία Χατζηχριστοδούλου.

Οι 15 φωτογραφίες που επιλέχτηκαν αποτέλεσαν την πρώτη κινούμενη έκθεση στην πόλη.  Εκτυπώθηκαν και εκτέθηκαν για τουλάχιστον ένα μήνα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, σε διαφημιστικές θέσεις, σε συρμούς, σταθμούς και οθόνες των μέσων σταθερής τροχιάς (μετρό-τραμ), καθώς και σε οχήματα του οδικού συγκοινωνιακού δικτύου (λεωφορεία – τρόλεϊ).

Περισσότερες πληροφορίες

www.facebook.com/eisaimesa.oasa

www.oasa.gr/